Gå kurs i LibreOffice och ProjectLibre hos DC Utbildning!


LibreOffice - DC Utbildning

LibreOffice Calc grundkurs

Efter kursen kan du arbeta effektivt med de grundläggande funktionerna LibreOffice 5.x Calc. Du kan skapa formler, formatera, enklare beräkningar och vet hur LibreOffice 5.x Calc är uppbyggt.

LibreOffice - DC Utbildning

LibreOffice Impress grundkurs

Efter kursen kommer du att kunna skapa effektiva presentationer som övertygar åskådarna samt hur LibreOffice 5.x Impress är uppbyggt.

LibreOffice - DC Utbildning

LibreOffice Calc fortsättningskurs

Kursen lär dig att kunna arbeta effektivare med hjälp av avancerade beräkningar och mallar. Tips på hur du kan skapa bra ändamålsenliga mallar samt skapa tilltalande grafiska presentation i form av diagram. En inblick i hur du kan automatisera enklare rutiner i form av makro.

LibreOffice - DC Utbildning

LibreOffice Writer grundkurs

Efter kursen kommer du att kunna skapa effektiva presentationer som övertygar åskådarna samt hur LibreOffice 5.x Writer är uppbyggt.

LibreOffice - DC Utbildning

ProjectLibre

Efter avslutad kurs ska du kunna skapa och organisera projekt med hjälp av projektplaneringsverktyget ProjectLibre på ett effektivt sätt.


Gratis, öppet och har tusentals användare över hela världen!

LibreOffice - DC Utbildning


Vad erbjuder LibreOffice?

LibreOffice - DC Utbildning

Writer

Writer är ordbehandlaren i LibreOffice. Använd den till allt från att snabbt skriva små anteckningar till att producera en hel bok med innehållsförteckning, inbäddade illustrationer, bibliografier och diagram. Finesser som automatisk ordkomplettering medan du skriver, automatisk formatering och stavningskontroll förenklar arbetet, men är lätta att inaktivera om man föredrar det. Writer är kraftfullt nog att ta itu med desktop publishing-uppgifter, såsom att skapa flerkolumners nyhetsbrev och broschyrer. Den enda begränsningen är din fantasi.

LibreOffice - DC Utbildning

Calc

Calc tämjer dina siffror och hjälper till med svåra beslut när du väger alternativen. Analysera dina data med Calc och använd den sedan för att presentera resultatet. Diagram och analysverktyg bidrar till att bringa klarhet till dina slutsatser. Ett fullt integrerat hjälpsystem gör arbetet med att ange avancerade formler lättare. Använd data från externa databaser, sortera och filtrera dem sedan för att producera statistiska analyser. Använd diagramfunktionen för att välja bland ett stort antal 2D- och 3D-diagram uppdelade på 13 kategorier, bland annat linje-, områdes-, stapel-, tårt-, XY- och nätdiagram – med de dussintals varianter som finns, kan du vara säker på att hitta en som passar ditt projekt.

LibreOffice - DC Utbildning

Impress

Impress gör det snabbt och enkelt att skapa multimediapresentationer. Variera och skapa rörelse i presentationerna genom att använda någon av de fördefinierade specialeffekterna.

LibreOffice - DC Utbildning

Draw

Draw kan du använda för att skapa diagram och skisser. En bild säger mer än tusen ord, så varför inte prova något enkelt med låd- och linjediagram? Eller att gå ett steg längre och enkelt bygga dynamiska 3D-illustrationer och specialeffekter. Det är så enkelt eller så kraftfullt som du vill att det ska vara.

LibreOffice - DC Utbildning

Base

Base är databasgränssnittet för LibreOffice. Med Base kan du sömlöst integrera dina befintliga databasstrukturer med de övriga komponenterna i LibreOffice, eller skapa ett gränssnitt för att använda och administrera dina data som ett fristående program. Du kan använda importerade och länkade tabeller och sökningar från MySQL, PostgreSQL eller Microsoft Access och många andra datakällor, eller designa din egen med Base för att bygga kraftfulla gränssnitt med sofistikerade formulär, rapporter och vyer. Stödet är inbyggt eller enkelt att lägga till för ett mycket brett spektrum av databasprodukter. Som standard ingår HSQL, MySQL, Adabas D, Microsoft Access och PostgreSQL.

LibreOffice - DC Utbildning

Math

Math är en enkel ekvationsredigerare som snabbt låter dig utforma och visa dina matematiska, kemiska, elektriska eller vetenskapliga ekvationer i en standardiserad notation. Även de mest komplexa beräkningar kan vara enkla att förstå när de visas på rätt sätt. E=mc².

Alla delar av LibreOffice kan också skapa filer i PDF-format, vilket innebär att du kan distribuera dina dokument och presentationer med vetskap om att användare av nästan alla typer av datorer och operativsystem kan öppna och läsa dem.


LibreOffice - DC UtbildningProjectLibre

ProjectLibre är en open source version av Microsoft Project!

InfoWorld namngav ProjectLibre “Best of Open Source Software” och Opensource.com nämnde ProjectLibre i deras lista över “Top 10 open source projects”.

ProjectLibre har laddats ner över 1,100,000 gånger i från 210 länder.


Hämta LibreOffice och ProjectLibre

LibreOffice - DC Utbildning

Läs mer om LibreOffice – på svenska

Här kan ni även ladda ner programmet

LibreOffice - DC Utbildning

Läs mer om LibreOffice – på engelska

Här kan ni även ladda ner programmet

LibreOffice - DC Utbildning

Läs mer om ProjectLibre – på engelska

Här kan ni även ladda ner programmet


Kontakta oss gärna!

Ring oss: 042-26 22 00
Mail: admin@dcutbildning.com
Adress:
DC UTBILDNING
Box 1023
251 10 HELSINGBORGLibreOffice - DC Utbildning

LibreOffice - DC Utbildning